Birds Check, la teva aplicació per veure ocells

Us presentem una aplicació per enregistrar aquells ocells que veiem: Birds Check. A més trobarem algunes funcionalitats que la fan molt interessant.

Birds check

L’aplicació ens premiarà quan més la utilitzem, amb fites i altres continguts que aporten un extra


Si t’agrada veure ocells, l’aplicació que presentem avui et pot ser molt útil. Si no ets un habitual del “
birdwatching” però sens curiositat, pot ser també una gran eina per començar en aquest món. En qualsevol dels dos casos, us recomanem que continueu llegint el consell d’aquest mes.

Abans de tot, fiquem-nos en context. Allà on vagis és probable que vegis ocells, són fàcils de trobar i estan a gairebé tots els ambients del món. No en va, formen part d’un dels grups d’animals vertebrats amb més capacitat de dispersió i, per tant, es poden adaptar molt bé a tots els ecosistemes.

Quan t’agrada identificar-los, es poden reconèixer amb facilitat aquelles espècies que has vist més d’un cop. Però molts cops acabes veient noves espècies degut al fet que són menys habituals o es tracta d’un indret on no havia estat. En aquests casos, és el que en ornitologia es coneix com a “bimbo”.

L’aplicació que presentem avui és ben senzilla. Es diu Birds Check (Android) i es tracta d’una llista on podràs apuntar totes aquestes espècies que has vist. D’aquesta forma podràs tenir el registre de les espècies que coneixes i, per tant, sempre recordar-les fàcilment. Podrem marcar a més si les hem vist, escoltat o tenim una fotografia (un aspecte molt útil si ens agrada tenir les fotos de totes les espècies que trobem).

Birds check

A l’aplicació veurem una llista de les espècies que podem trobar, i fàcilment les podrem enregistrar

L’aplicació mostra les principals espècies de la Península Ibèrica, les Illes Canàries, les Illes Balears, les Azores i Madeira, així que segur que tens un piló d’ocells per descobrir i enregistrar. Cada espècie compta amb una fitxa on trobarem un conjunt de característiques com la seva foto, les dades biomètriques, la seva distribució i hàbitat, la seva alimentació, etc. A més, permet treballar offline per a assegurar el seu funcionament en aquelles zones on no hi ha cobertura o dades mòbils i, d’aquesta manera, que la tecnologia no sigui un impediment.

Aquesta aplicació compta a més amb alguns afegits. Per una banda, podem participar en una sèrie de reptes, com els d’enregistrar les espècies més comunes de la ciutat, de la nostra àrea, d’Espanya, Portugal o fins i tot dels Parcs Nacionals. L’aplicació ens premiarà amb els èxits que anirem aconseguint, com una espècie de medalles per a les fites que fem. Per acabarho d’adobar, hi ha una classificació on s’ordenen aquells usuaris que han enregistrat més espècies.

Possiblement no és l’aplicació més complexa del mercat, però ofereix una utilitat bàsica per a qualsevol que s’interessa per la ornitofauna. És per tant una d’aquelles aplicacions que tant ens agraden a Creatibio: serveixen per fer-nos la vida més fàcil (i més divertida). Creiem que amb els afegits, l’experìència de veure i identificar ocells serà encara millor. Ah! i si no heu començat, podeu visitar el nostre apartat de consells on trobareu, entre d’altres, com aprendre a identificar espècies o què saber a l’hora d’adquirir una guia de camp.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This