Caminos naturales, rutes per tota Espanya

Caminos naturales: projecte del govern espanyol que permet realitzar sortides i gaudir d’allà on anem. Es pot baixar l’aplicació o accedir desde la web.

caminos naturales

A Creatibio ens agrada fer senderisme. Segurament, si ens seguiu habitualment sabreu que no és cap secret. És per això que hem escrit consells, entre d’altres, per realitzar una bona pràctica de senderisme, per aprendre a identificar les espècies que ens trobem o, fins i tot, per compartir-les amb l’aplicació de Natusfera. També escrivim itineraris de tota mena, des de Cap de Creus fins a l’altra punta de Catalunya, a la Foradada (Montsià).

Però posem-nos en context: us pot passar que acabeu d’arribar a una zona nova, on no heu estat mai, i teniu interès per conèixer rutes o itineraris locals que s’hi puguin realitzar. En aquest cas, trobar informació de forma clara i ràpida és sempre un punt important i interessant, tot i que no sempre és fàcil.

Per això, el consell d’avui us pot interessar perquè recomanem l’ús de Caminos Naturales, que es pot trobar com una aplicació (android, IOS, windows phone) o a la seva pàgina web. Aquesta eina està realitzada pel Govern espanyol i presenta rutes que podreu realitzar per tota Espanya.

caminos naturales

El projecte té punts molt interessants i que cal tenir en compte. Per començar, trobarem la descripció de la ruta acompanyada d’imatges, per fer-nos una idea ràpida. Però un dels trets més originalsés que podrem descarregar-nos un arxiu pel nostre GPS, amb la qual cosa es podrà fer la ruta de forma segura i fiable. A més a més, comptarem amb la possibilitat de descarregar també tríptics i mapes en PDF. Per si això fos poc, presenta una descripció de quines espècies de fauna i flora comunes ens podrem trobar durant la ruta i enllaços d’interès de la zona, com la pàgina web de l’ajuntament o de la zona natural que visitarem.

La nostra opinió és clara: Caminos Naturales és una gran idea que ens facilita les eines principals perquè gaudim practicant senderisme a qualsevol lloc on anem, amb la informació més rellevant per a la sortida. Informació fàcilment al nostre abast i amb la possibilitat de complementar-la amb aspectes tècnics de la ruta, com la informació sobre la biodiversitat de la zona, per tots aquells que en vulguin una mica més.

Segurament és una eina que pot agradar molt a aquells naturalistes que gaudeixin descobrint nous paratges i aprenent de cada lloc on són. Ja no tenim excusa per fer sortides allà on siguem, tota la informació de les rutes del nostre entorn està l’abast.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This