Com estalviar aigua a casa

Que l’aigua és un recurs necessari és una idea generalitzada i estesa. Avui en dia és difícil pensar en un lloc en el primer món on no hi hagi fàcil accés a l’aigua. És per això que, per exemple, hi ha tantes complicacions a casa quan, per alguna causa externa, ens han tallat l’aigua del carrer durant hores.

Però la previsió de les següents dècades no és gaire bona, ja que amb el canvi climàtic i la desertització, els diferents escenaris semblen indicar que hi podria haver  dèficit d’aigua en moltes regions.

És, per tant, una gran responsabilitat fer-ne un ús coherent. Tant per part de les administracions, com a nivell d’usuari, hem d’exigir uns bons hàbits que permetin no malbaratar-la. En aquest consell veureu algunes recomanacions per aconseguir aquesta fita.

Possiblement tots coneixem la recomanació de dutxar-nos en comptes d’utilitzar la banyera o de tancar l’aixeta quan ens rentem les dents. Són acciones senzilles que no requereixen un gran canvi per la nostra part. Possiblement ho feu, però què passa si volem ser encara més eficients a casa? Quines opcions tenim?

Cal destacar possibilitats com a consumidors que no són tan habituals i que podem considerar ja que, tot i que poden suposar una inversió econòmica al principi, a la llarga suposaran un estalvi ja que es redueix el consum d’aigua diari.

 Per una banda, podem considerar de comprar un electrodomèstic com el rentavaixelles o la rentadora amb etiqueta A+, A++ o A+++. Amb aquesta caracterització, trobarem eines que utilitzen mecanismes més eficients i que, per exemple, compten amb programes de mitja càrrega que permeten estalviar molts litres d’aigua quan no siguin necessaris.

estalviar aigua casa

Escollir un bon electrodomèstic ens pot estalviar molta aigua i energia de cara al futur

Per altra banda, podem instal·lar reductors dels caudals a les aixetes o bé aixetes amb controls termostàstics o electrònics, que permetran tenir un consum d’aigua inferior i acabaran sent, per tant, una bona inversió econòmica a llarg terme. Amb l’arribada de la domòtica a les nostres llars, en algunes cases fins i tot s’ha arribat  a   controlar en temps real el consum d’aigua que hi ha, buscant cada cop fer-ne un ús més sostenible.

Com veieu, no solament amb els hàbits més senzills podem estalviar aigua, sinó que també tenim opcions que ens permetran estalviar aigua i diners, encara que no sigui immediat. I vosaltres, què feu a casa vostra per no malbaratar aquest recurs tan important?

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This