Com respectar els espais naturals

Hem de respectar els espais naturals quan els visitem, per això donem alguns consells per fer-ho.

Avui us portem una sèrie de consells a tenir en compte quan ens apropem a un espai natural. Tot i que alguns punts us poden semblar lògics, creiem que és necessari tenir-los en consideració per tal de respectar l’entorn i ajudar en la seva correcta conservació i manteniment. Aquest fet serà més rellevant durant l’estiu, ja que si, per exemple, heu estat en algunes zones com Collserola, sabreu que es troben massificades per la quantitat de persones que hi accedeixen, ja sigui per realitzar senderisme o, simplement, passar el dia.

respectar espais naturals

És la nostra responsabilitat mantenir la zona neta i lliure de brossa (imatge de Didgeman)

El primer punt i un dels més importants, és no contaminar. El plàstic i altres residus poden ser molt perjudicials per a la flora i fauna de l’entorn, i a més tarden molts anys en degradar-se. És per això que és tant rellevant no deixar brossa en un entorn on se suposa que hauríem de causar el mínim impacte. Si hem pogut transportar la llauna sencera durant una bona estona, perquè la deixem allà si està buida i pesa molt menys?

Pot ser que l’espai natural estigui delimitat per àrees integrals, on no es permet el pas. Respectar les lleis és el millor consell que podem seguir en aquest cas, i és que darrere de l’espai natural hi ha una gestió ecològica i administrativa per tal de mantenir la biodiversitat de la zona i que aquest procés sigui compatible amb l’activitat que realitzem.

Per tant, és important que cuidem la zona on ens trobem. Aquest fet implica no extreure ni perjudicar de forma directa o indirecta les espècies que allà s’hi troben. Recordem que allò és casa seva, l’espai on desenvolupen les seves funcions vitals. Per això en cas de trobar-nos amb un animal, per exemple, és millor evitar manipular-lo o estressar-lo. D’altra banda si trobem un animal ferit o qualsevol irregularitat, hauríem de posar-nos en contacte amb l’administració de la zona per tal que ho tinguin en compte.

Per últim, recordem que ens trobarem més gent durant el camí, així que el respecte per les altres persones serà clau per garantir que gaudim de la nostra sortida, que en definitiva estem segurs serà l’objectiu pel qual hem anat allà. Així que ja sabeu, a passar-ho bé, però sempre amb la consciència i coneixement que ens trobem en un espai natural i que cuidar el nostre entorn és cosa de cada un de nosaltres.

Creieu que falta algun consell? Compartiu-lo escrivint un comentari!

 

 

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This