Editar un vídeo de natura

Sabeu que podeu editar un vídeo de natura amb el mòbil? En aquest consell parlem de com fer-ho.

Fa uns mesos vam realitzar un taller per que aprenguéssiu alguns apunts sobre com editar un vídeo de natura amb el telèfon mòbil. Fer aquest taller amb un smartphone i no amb una càmera tenia dos avantatges. La primera és que a priori, el coneixement necessari pel que fa a la temàtica audiovisual pot ser menor, i és que, tot i que els smartphones cada cop tenen més opcions, no arriba al nivell de complexitat d’una càmera reflex.

A més a més, tothom porta el telèfon sempre a sobre, de forma que obtenir imatges i vídeos en un moment donat pot ser molt fàcil i ràpid. Si a això li sumem el fet de que cada cop aquests dispositius ofereixen una qualitat millor i que podem trobar dispositius en totes les games de preu, encara s’entén més la seva versatilitat.

Però si no hi ha vau poder assistir, el consell d’avui us donarà alguns trucs bàsics per iniciar-vos en aquest món. Així que ja sabeu: a prendre nota i a experimentar! Veureu que amb 3 punts bàsics, podeu començar a produir petits documentals d’una forma senzilla i divertida.

vídeo natura mòbil Marta Escolà

El primer consell que seguirem en aquest cas, és la norma que sempre s’ha de gravar en horitzontal. Tot i que en algunes ocasions pot semblar que gravar en vertical té avantatges, hem de pensar que totes les pantalles de reproducció (ja sigui de televisions o ordinadors) estan fabricades amb aquesta proporció.

Per això el nostre vídeo sortirà molt millor si ho fem així, ja que respectarem la relació entre alçada i amplada. A això l’acompanyen tot un seguit de tècniques de gravació de vídeo, però que al ser una mica complexes considerem adequat no tractar-les en aquest consell. Podríem resumir-ho en que haurem de tenir en compte la llum i el pla, entre d’altres.

Un cop tenim això clar, els segon punt serà pensar què volem gravar. Si volem enregistrar vídeos sobre la natura, ens pot anar bé saber què hi ha allà, quins són els protagonistes del nostre entorn. En el cas que voguem realitzar una producció més complexa, podem fins i tot preparar un petit un guió orientatiu previ. Podria ser interessant acompanyar la nostra sortida d’una guia de camp i visitar el paratge que volem enregistrar en diferents estacions o moments abans de fer una gravació.

Per acabar, ens caldrà una aplicació per editar el nostre vídeo. La majoria de sistemes operatius tenen vàries opcions per editar vídeos. Possiblement n’hi hauran de millors o pitjors, però serà l’experiència la que ens dirà quina ens funciona millor a nosaltres. En el nostre taller vam treballar amb “Power director “ del Sistema Operatiu Android i sembla que va ser pràctica per als assistents, ja que en el mateix taller vam poder observar alguns exemples fets aquell matí.

Així que ja ho teniu: amb aquests 3 punts podeu començar a sortir al camp i a realitzar el vostre petit documental. Qui sap, potser sou els pròxims Costeau, Rodríguez de la Fuente o Attenborough.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This