Ensenyem a fer documentals amb el mòbil

Les tecnologies actuals permeten que els mòbils disposin d’un seguit d’eines molt potents a l’hora de comunicar la natura. Només cal saber com usar-les i això és el que fem al nostre taller de vídeo de natura amb el mòbil.

taller documentals mobil documentales movil natura

Assistent al taller de documentals de natura gravant unes plantes.

Avui dia tothom porta el telèfon mòbil a sobre i s’ha convertit en una eina vital per a la gran majoria de la societat. Ens és útil a les nostres rutines habituals, però també pot ser útil quan es visita un entorn natural o anem a fer excursions, ja sigui pel gps o per fer fotografies i vídeos.

Precisament, un dels tallers que oferim des de CreatiBio permet aprofitar el potencial de les càmeres dels mòbils i de les aplicacions existents per ensenyar a fer petits documentals sobre natura, de forma que la gent tingui una eina més per gaudir de les espècies que observa.

A finals de febrer vam realitzar aquest taller a Torroella de Montgrí, de la mà del Consorci del Ter. Vam realitzar la part teòrica al Museu de la Mediterrània, on vam explicar les bases de com gravar un vídeo i com tenir en compte què volem gravar per saber on i quan hem de visitar l’espai.

taller documentals mobil documentales movil natura

Assistents escoltant les explicacions sobre gravació de documentals.

Una dotzena de persones van assistir al taller i ens van acompanyar a la vora del Ter per seguir amb la part pràctica de la gravació. Allà vam mostrar diversos gadgets que poden ajudar a mostrar les espècies i els paisatges d’una forma diferent. Quan tothom va tenir material al seu telèfon, vam tornar al museu per realitzar l’última part: l’edició dels vídeos amb aplicacions gratuïtes, tant per Android com per iOS.

Els assistents van acabar contents amb el taller i amb els vídeos que van realitzar, sobretot els més joves. D’aquesta manera, van aprendre a utilitzar una nova eina per immortalitzar els moments que passin en entorns naturals i, en algun cas, per millorar la comunicació dels projectes professionals que porten a terme.

Precisament, millorar la comunicació de la biodiversitat és un dels objectius del taller que vam realitzar. Saber fer vídeos i editar-los és una manera diferent de registrar la natura i compartir-la amb la gent del nostre entorn, de forma que tothom sigui conscient de la seva importància.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This