Espècies beneficiades per l'alliberament tipus hacking

Agraïm la informació aportada des del Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà, destacant la seva tasca en la recuperació i rehabilitació de la fauna salvatge del parc natural i de les zones properes.

alliberament hacking rapinyaires mamífers rèptils

Durant aquest mes estem parlant del hacking, una de les tècniques d’alliberament d’espècies més usades. Molts dels exemples que hem mostrat, ja sigui en el material de la web o de les xarxes socials, mostren que les aus són les principals beneficiades d’aquesta tècnica d’alliberament.

Dins d’aquestes, les rapinyaires són un dels grups que s’alliberen més sovint amb aquesta tècnica. Espècies com el mussol comú (Athene noctua), l’òliba (Tyto alba) o el xoriguer comú (Falco tinnunculus) són algunes de les més habituals en els processos d’alliberament. Però no només es restringeix a aquest grup d’aus, sinó que també tenim exemples amb la trenca (Lanius minor), per exemple, l’espècie de la que vam parlar el passat març.

Aquests alliberaments es poden donar per dos motius: o perquè hi ha un projecte de cria en captivitat per reforçar les poblacions de les espècies o perquè els exemplars han arribat ferits o en mal estat i han de dur a terme un procés de rehabilitació per poder tornar a la natura amb garanties suficients com perquè sobrevisquin per ells sols (en cas contrari estaríem parlant d’animals irrecuperables).

Però les aus no són l’únic grup que es pot alliberar per mitjà del hacking. En principi, totes les espècies són susceptibles d’aquest alliberament. Això ho demostra que al Centre de Fauna dels Aiguamolls han arribat a fer alliberaments amb aquesta tècnica de diferents mamífers com esquirols (Sciururs vulgaris), lirons, mustèlids (concretament fagina – Martes foina) i eriçons (Erinaceus europaeus).

També ho demostra el fet que des del Centre de Fauna Salvatge del Canal Vell, al Delta de l’Ebre, s’han fet alliberat exemplars de tortuga d’estany (Emys orbicularis) a través de hacking. De la tortuga d’estany en vam parlar al setembre de 2016, per si esteu interessats en tenir més informació sobre aquesta espècies.

Així doncs, queda clar que el hacking és una tècnica que es pot aplicar en diversos grups d’animals. Això sí, sempre es realitza sota un estricte control per especialistes i professionals, de manera que es dugui a terme de la millor manera possible per limitar l’estrès de l’animal i maximitzar la seva supervivència.

Informació addicional:

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This