Què fer si et trobes un poll fora del niu

En algunes ocasiones és possible que et trobis un poll sol, que sembla abandonat, però normalment no ho està i per això no s’ha d’agafar.

Tots els anys, amb l’arribada de la calor, molts polls continuen amb la fase de desenvolupament fora del niu. Encara són joves i, tot i que alguns poden volar, depenen dels seus pares. Per això aquest consell t’ajudarà a saber què s’ha de fer en aquests casos en què habitualment no es pren la decisió més adequada.

La majoria de gent pensa que un poll d’aquestes característiques és orfe i requereix ajuda immediata. Però normalment no és així, perquè els pares estan a prop vigilant el petit i ajudant-lo a sobreviure: forma part del seu aprenentatge sobre el món que l’envolta. Per això s’ha de conèixer que és important no agafar l’ocell de seguida si el veiem sol: primer haurem d’observar amb atenció el seu comportament i veure si està ferit, si pot moure’s i si hi ha adults al voltant.

IMG_9220Una forma per saber si els pares se n’estan ocupant és situar l’ocell en un lloc segur, com la soca d’un arbre, on no hi puguin accedir els depredadors, i allunyar-se. Es pot vigilar durant una estona o, sinó, tornar al cap d’una hora. Mantenint una distància apropiada d’uns quinze metres es pot comprovar si els adults estan per allà, alimentant el poll o bé reclamant-lo. És possible que la teva presència els espanti, per això és important conservar la calma i intentar minimitzar el soroll que fas.

És important entendre que aquest poll segurament dependrà dels seus pares durant un bon temps, per això és millor no agafar-lo si no estem completament segurs que, sense la nostra ajuda, la seva supervivència corre perill. En aquest cas, caldrà identificar quina espècie és, ja que si és una espècie amenaçada s’hauria de contactar amb un centre de recuperació de fauna salvatge o alguna autoritat competent a la zona, per tal que busquin la millor forma de rehabilitar-lo.

En el cas de que s’hagi decidit agafar-lo (recordem que ha de ser l’última opció de totes) i no se’n puguin fer càrrec a cap centre de recuperació, properament publicarem un consell per ajudar a saber què fer si s’ha de cuidar el poll a casa. Però s’ha de tenir en compte que aquesta feina requereix una alta dedicació, de manera que serà convenient que s’accepti aquesta tasca només si es creu que es podrà disposar del temps necessari.

Informació relacionada:

 

 

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This