Gestió del Facebook del CRT de l'Albera

El CRT Albera és un centre de cria i reintroducció de tortuga mediterrània a la Serra de l’Albera al qual ajudem gestionant la seva pàgina de Facebook. Agraïm als membres del centre l’oportunitat de poder gestionar el seu Facebook, per apropar-lo als usuaris.

FB_CRT Albera

Perfil de Facebook del CRT Albera

Hem començat a gestionar la nova pàgina de Facebook del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera: CRT l’Albera. Aquesta gestió es porta conjuntament amb els treballadors del centre, alternant-se en la publicació de contingut i establint una estratègia de publicacions i temporalitat segons l’època de l’any. L’objectiu principal d’aquesta tasca és que la gent conegui la feina que es fa al centre i que estigui al corrent de les activitats diàries, motiu pel qual la pàgina de Facebook es manté activa durant tot l’any, inclús quan el centre està tancat al públic.

El Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera és un centre gestionat per l’Associació Amics de la Tortuga de l’Albera, situat a Garriguella, l’Alt Empordà. El seu principal objectiu és la conservació de l’última població salvatge de tortuga mediterrània (Testudo hermanni) a la Península Ibèrica, situada a la Serra de l’Albera. Per a fer aquesta funció, el centre cria en captivitat i allibera exemplars d’aquesta espècie per tal de reforçar la població, tasca que duen a terme des de fa més de 25 anys.

A més, des de fa uns anys, també han començat a criar i alliberar exemplars de tortuga d’estany (Emys orbicularis), que serveixen per reforçar diverses poblacions de les comarques gironines, principalment al Baix Ter i a l’Estany de Banyoles.

Però, tot i que les tortugues autòctones són l’objectiu principal, el CRT Albera també actua en l’extracció de tortugues aquàtiques exòtiques als Aiguamolls de l’Empordà, així com fa divulgació sobre la conservació de la biodiversitat, els perills de les espècies exòtiques i la importància de tenir clar que les tortugues no són mascotes. Aquest últim punt el remarquen amb uns tancats on tenen espècies exòtiques que els hi ha arribat, de manera que ajuden a conscienciar als visitants del centre, ja que duran la meitat de l’any està obert al públic.

La gestió del seu Facebook és el primer servei que duem a terme amb un centre de reproducció de fauna i ha estat facilitat pel nostre redactor Sergi, qui ha estat col·laborant amb el CRT Albera des de l’any 2012. La veritat és que és un plaer col·laborar en la difusió de les accions i activitats d’un centre que treballa per a la conservació de la fauna, ja que serveix per acostar la feina que fan entitats com aquesta a la societat. Esperem poder treballar junts durant molts anys i ajudar-los a divulgar la cosnervació d’uns animals tant emblemàtics com són les tortugues.

0 Comments

Share This