Incentivar els nens a la ciència

Consell per incentivar els nens a la ciència i fer que estimin i entenguin la natura amb diferents mètodes que tenim al nostre abast.

Podem pensar que avui en dia cada cop està menys de moda la ciència. Un exemple clar el podrem trobar si engeguem el televisor i fem una ullada ràpida per la majoria de canals. Veurem que no destaca una gran oferta cultural relacionada amb la ciència o la natura, un fet encara més agreujat en el cas d’un públic particular com són els nens petits.

Podem imaginar aleshores la rellevància d’ensenyar i educar en els valors que impliquen aquestes matèries per als petits. És per això que el consell d’aquest mes està destinat a mostrar alguns exemples per motivar-los a gaudir aprenent i a valorar la ciència i la natura.

Per començar, ens podem apropar a l’ajuntament o al centre cívic de la nostra localitat per veure si hi ha alguna activitat organitzada que estigui relacionada. Molts cops els parcs naturals o les associacions naturalistes també organitzen diferents tipus de tallers, cursos o sortides relacionades amb la natura, activitats que són molt divertides si es realitzen en grup. Fins i tot des de Creatibio estem treballant per oferir-vos aquesta possibilitat en un futur!

Internet és també una font de vídeos i informació que no podem descartar. Allà es poden veure, per exemple, interessants vídeoss que poden ajudar que els petits s’interessen per aquests temes. No solament això, sinó que podrem trobar exemples d’experiments senzills per practicar a casa i que els ajudaran a aprendre conceptes bàsics en un entorn conegut o quotidià.

ciència i natura

Adquirir llibres pot ser una forma senzilla d’ajudar a que els nens entrin dins del món de la ciència i la natura

També podem pensar en opcions més tradicionals i directes, com desplaçar-nos a una llibreria de confiança i cercar un llibre adequat per la seva edat i coneixements adquirits. Aquesta opció compta, a més, amb un afegit, ja que estarem incentivant al petit o petita a que entri dins del món de la lectura.

Per acabar, podem programar sortides en entorns naturals coneguts per nosaltres. Passar un dia envoltat de natura i aprenent sobre l’entorn que ens rodeja serveix d’excusa per a desconnectar una mica del dia a dia i respirar aire pur, i permetrà que aprenguin a estimar i comprendre la natura.

Com veieu, són diferents les opcions a l’hora de fer que els nens vulguin aprendre més i incorporin una sèrie de valors que considerem importants. Tenim moltes possibilitats al nostre abast, i solament ens cal pensar en alguna d’aquestes propostes per aconseguir-ho. Creiem que descobrir la natura, la ciència i el món que ens envolta és un procés fantàstic, i especialment per a aquells que estan creixent i formant-se.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This