Natusfera, l'aplicació que connectarà els naturalistes

Us presentem Natusfera, una aplicació que donarà molt a parlar als naturalistes d’Europa. Imatge de portada obtinguda de www.sostenible.cat

La tecnologia avança a passos gegants, i s’ha de reconèixer que la globalització ha beneficiat en alguns aspectes a la societat permetent que aquesta estigui més connectada que mai. Internet i els “smartphone han permès entre d’altres coses, dur una guia de camp a la butxaca que ens ajudi a identificar espècies o avisar de quan i on ens hem trobat amb el mosquit tigre, de forma que es tingui constància d’on ha arribat.

Avui us presentem una proposta recent que, des de Creatibio, esperem que tingui una gran acollida. Es tracta de Natusfera, una plataforma virtual creada pel CREAF i GBIF.ES i que es troba tant en format web com aplicació mòbil. Una aplicació que permet connectar els naturalistes de tota Europa de forma original.

Per entendre les seves bondats, només haurem de ficar-nos en context: imagineu-vos que camineu pel camp un dia i us trobeu una espècie què no heu vist mai o normalment no és allà. Amb Natusfera podreu fotografiar o enregistrar el so d’aquesta espècie i la seva ubicació, creant d’aquesta manera un quadern de camp virtual amb un llistat de la fauna i flora dels llocs què heu visitat.

Però el que fa aquesta aplicació realment especial serà la connexió entre les persones, i és que hi ha una xarxa d’usuaris que podran mostrar tot allò que han vist i, fins i tot, ajudar-se a identificar aquelles espècies que es desconeguin.

Com veieu, les possibilitats són molt grans! La informació està al nostre abast i fàcilment podrem identificar les espècies que tenim al nostre entorn. No solament això, sinó que podrà ajudar a recaptar dades per projectes científics, ajudant d’aquesta forma a la recerca. Tenint en compte que molts cops un dels problemes en aquest camp és la falta de dades o la dificultat per aconseguir-ne, sembla que aquesta proposta pot ser de gran ajuda.

Natusfera

Imatge obtinguda de http://natusfera.gbif.es/

Natusfera es una adaptació d’iNaturalist, una aplicació nord-americana què ha funcionat molt bé a l’altra banda de l’oceà, permetent que la ciència cituatadana jugui un interessant paper en la divulgació científica i que aquesta es pugui beneficiar dels avenços tecnològics.

Solament queda que us animeu i visiteu aquest enllaç per descarregar-vos l’aplicació o bé visitieu la web. S’ha posat esforç en que tothom pugui gaudir de Natusfera, de forma que s’ha traduït  a castellà, català, gallec, euskera i anglès. El coneixement està ara, més que mai, al vostre abast i jo ja m’he descarregat l’aplicació.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This