Participem a les II Jornades FUB

Les Jornades de Fauna Urbana a Barcelona és un esdeveniment organitzat per Animal Latitude on es donen a conèixer els diversos projectes relacionats amb les espècies animales que hi ha a la ciutat de Barcelona.

Jornades FUB jornadas

La nostra xerrada a les Jornades FUB.

El passat 21 d’octubre vam tenir l’oportunitat de participar a la sessió final de les II Jornades de Fauna Urbana a Barcelona a la Fàbrica del Sol, juntament amb Entre pinos y sembrados y Dekimba. Aquesta sessió va tractar el paper de l’educació ambiental a l’hora de fomentar una major conscienciació vers la fauna urbana i quins són els reptes.

Des de CreatiBio sabem que les accions presencials són eines molt potents a l’hora de transmetre conceptes, arguments i emocions. I els tallers i xerrades que oferim a totes les entitats que ens ho demanen en són el millor exemple.

jornades fub jornadas

Assessorament durant la segona part de l’activitat.

Així doncs no vam dubtar en acceptar la proposta de participar en aquesta sessió de l’esdeveniment organitzat per Animal Latitude, on vam parlar del paper de la comunicació ambiental com a complement de l’educació ambiental. Per la seva part, Dekimba i Entre pinos y sembrados van exposar les activitats educatives que porten a terme (tallers per a nens i per a tota la família i sortides guiades per reconèixer rastres d’espècies i identificar aus, respectivament).

La segona part de la sessió va ser una dinàmica participativa on es va demanar als assistents que redactessin un titular sobre fauna urbana que volguessin veure als mitjans d’aquí a 10 anys. D’entre tots els que es van proposar, se’n van triar tres i es van organitzar tres grups de treball, un per cada titular. L’objectiu va ser desenvolupar un pla amb les accions que durien a terme per fer realitat el titular adjudicat, amb l’ajuda de les tres entitats que havíem parlat abans.

Amb aquesta sessió es van acabar les II Jornades de Fauna Urbana, que havien començat el dia 19 d’octubre i van comptar amb la participació d’entitats com el CRARC, Galanthus, APAEC o l’àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona. Les jornades estan relacionades amb un projecte que Animal Latitude va realitzar fa uns anys anomenat Animals a la Ciutat i en el qual també vam col·laborar.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This