Practicar senderisme

Consells per iniciar-se en la pràctica de senderisme o trekking.

Comença a arribar la calor i el bon temps, i amb tots els itineraris que publiquem a Creatibio, és possible que us vinguin ganes de practicar senderisme. Aquesta activitat ha guanyat popularitat durant els últims anys degut a un augment de l’interès de la població pels paisatges catalans i la seva flora i fauna, al mateix temps que creixia una afició per realitzar el “running” en entorns naturals.

itinerari_aiguastortes_ (9)_1És per això que hem cregut necessari realitzar un consell per aquells que no practiquen senderisme de forma habitual, però que creuen interessant iniciar-se en aquesta divertida activitat. També pot ser útil per aquells que el practiquen sovint i que possiblement no tenen en compte alguns aspectes que es poden contemplar per practicar-lo de forma segura i gaudir-ne el màxim possible.

El primer de tot serà informar-nos de la ruta. I dins d’aquesta informació prèvia, haurem de tenir en compte principalment la duració de la ruta, la seva dificultat i on acaba. Hem de tenir en compte la nostra condició física, per tal d’evitar problemes o dificultats no planificades. En aquest sentit, internet o els punts d’informació poden ser de gran ajuda i més val anar preparat prèviament.

El segon punt es la informació meteorològica. La pluja o el vent poden ser complicacions importants si ens troben en una zona amb un pendent considerable i on, a més a més, no hem estat mai i la desconeixem. Per tant, aconsellem estar pendents del temps i anar valorant la situació abans de començar la ruta de forma raonable. Cal evitar prendre riscos innecessaris sempre que es pugui.

senderismeEl tercer punt és l’equipació o els objectes que durem durant el trajecte. Cal dur un calçat i roba adequats a l’esport que s’està realitzant, ja que normalment s’accedirà a zones amb un cert pendent o risc d’esllavissada. A més a més es recomana dur menjar i aigua amb abundància i un mapa/GPS per tal d’orientar-nos amb facilitat. Podem portar fruits secs o fruita com a complement a l’aliment que duguem, ja que contenen una bona quantitat de sucres que ens aportaran energia de forma ràpida.

El quart i últim punt, però no menys important, té a veure amb el tracte que realitzem a l’entorn. I és que en realitzar senderisme haurem d’intentar minimitzar l’impacte que fem: no molestar/perjudicar la fauna i flora, no embrutar i respectar sempre els altres senderistes que trobem. Gaudir de la natura és molt gratificant, i encara ho és més si la mantenim i conservem com cal, sempre amb un gran respecte.

Informació addicional:

 

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This