Reduir el consum de plàstic

El consell que mostrem avui està destinat a reduir el consum de plàstic en la nostra societat, de manera que disminueixi el seu impacte.

Sabem que us agrada Creatibio. Us importa la conservació i creieu que és important el medi ambient. Per això el consell d’avui és idoni per a vosaltres! Un consell sobre com reduir la vostra petjada ecològica pel que fa al plàstic! Així que no deixeu de llegir, que de ben segur que aquest consell us pot ser útil.

Abans de tot, haurem d’entendre com es forma el plàstic. Aquest s’obté del petroli, i això comporta principalment dues conseqüències. La primera és que les despeses d’extracció són cada vegada superiors, degut al fet que les reserves de petroli es redueixen. A més, en tractar-se d’una font no renovable, arribarà algun moment que no en podrem disposar

Què podem fer per evitar-ho? Fàcil! Recordeu la llei de les 3 R? Reduir, reutilitzar i reciclar. Segur que lúltima d’aquestes us és més familiar, ja que s’han fet campanyes televisives i s’ha facilitat en moltes localitats dispositius i entorns per a que es pugui fer. Però per què no pensem en les altres dues, que tenen un impacte més gran i solen ser més ignorades?

container plàstic - plástico

Hi ha alternatives al reciclatge per reduir la nostra petjada ecològica respecte al plàstic

Per reduir el consum de plàstic podem adquirir una bossa de roba a qualsevol supermercat. A més podem evitar comprar aigua embotellada adquirint filtres per millorar la qualitat de l’aigua de l’aixeta o dispositius de depuració d’aigua a la nostra llar. Per acabar, si conservem els objectes que tenim, com els electrodomèstics, aquests ens duraran més anys. I quan més ens durin, menys s’hauran de fabricar “de novo” i, per tant, es disposarà d’aquest material per més temps.

També podem conservar les bosses de plàstic que hem adquirit i utilitzar-les més cops. A més podem aprofitar el plàstic de les ampolles per fabricar objectes d’us quotidià, com un abeurador per les nostres mascotes, un portallapissos o casi qualsevol objecte on arribi la nostra imaginació. Internet està ple de tutorials i solament cal la vostra motivació per aconseguir-ho.

Amb tot això, potser se us han ocorregut idees per tal d’aprofitar millor el plàstic abans de reciclar-lo, que no deixarà de ser mai una tasca molt rellevant. Ja sabeu, amb petites accions podeu ajudar al medi ambient: quants més siguem, més efecte tindrem. I vosaltres, ens podeu ajudar a donar idees per a altres lectors o, fins i tot, per a nosaltres mateixos? Escriviu els vostres comentaris!

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This