Voice for the Ocean: 10 minuts per l'oceà

El consell d’avui apareix gràcies a la col·laboració que realitzem amb el projecte europeu de “Voice for the Ocean”, una campanya original de la ONG Surfrider Foundation Europe. Es tracta d’una ONG europea sense ànim de lucre dedicada a la conservació de la costa i protecció dels ambients marins. Es va fundar el 1990 a Biarritz (França) i ja es troba implantada en 11 països a tota Europa, amb una delegació a Espanya i oficines a Sant Sebastià-Donostia i Barcelona. L’organització compta, a més, amb grups de voluntaris o chapters, que donen suport a les diferents accions en que treballa.

L’objectiu d’aquesta campanya és animar als ciutadans europeus a “prestar la seva veu” a l’oceà responent a la consulta VOICE FOR THE OCEAN. La consulta, traduïda a diferents idiomes (alemany, castellà, anglès, francès, portuguès i búlgar) permet connectar l’opinió dels ciutadans europeus en relació a diferents problemàtiques marines amb les eleccions del Parlament Europeu de 2019. Voice For The Ocean aborda diferents temes que són crucials per als oceans i per a tota la societat: des de la contaminació de l’aigua fins a l’explotació dels recursos naturals, la gestió i l’educació. Cada bloc té diferents preguntes que permeten entendre quines són les preocupacions dels ciutadans.

Voice for the ocean es una consulta sobre els principals problemes que afecten als oceans dirigida a tots els ciutadans europeus

Voice for the ocean es una consulta sobre els principals problemes que afecten als oceans dirigida a tots els ciutadans europeus

Desde CreatiBio creiem, a més, en la importància de donar suport aquesta campanya degut a la importància que té el Mediterrani en molts aspectes. Es tracta d’un mar amb una alta activitat econòmica, ja sigui a través de la pesca, el transport comercial, les activitats esportives que s’hi realitzen o els creuers turístics, entre altres.

Tampoc ens podem oblidar d’una de les problemàtiques amb més ressò ara mateix, les deixalles marines. Es tracta d’un problema greu, ja que 10 milions de tones de deixalles marines arriben cada any als oceans, sent la majoria d’aquests residus materials plàstics. Tot això comporta diferents conseqüències ambientals, sanitàries i econòmiques.

Per aquest motiu fem una crida a tots els actors i agents compromesos a treballar per una societat sostenible que respecti l’oceà i els ecosistemes marins. Creiem en la importància de difondre la campanya i donar la vostra veu durant la consulta. L’equip de CreatiBio ja ha realitzat la consulta i ha donat la seva opinió sobre els diferents problemes que afecten als oceans. És per això que us animem a donar suport a la campanya de Surfrider Foundation Europe ja que cada participació a la consulta serà determinant. I vosaltres, presteu la vostra veu a l’oceà?

 

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This